Badeværelses renovering - fra rødt til gråt!

Se med i processen bag renoveringen af et badeværelse lige her!
Før og efterbillede af badeværelsesrenoveringen
Færdigmalede låger

Renovering, eller opgradering af badeværelset?
Det er bare med at komme i gang!

Renovering, eller opgradering af badeværelset? Det er bare med at komme i gang!

"Nuhj, hvor er de røde de låger" havde jeg tænkt et par gange – de skal vist ligne en form for kirsebær, men er det ikke! Så jeg har taget den lille fight op og gået i gang! Første skridt er at få skilt alle delene ad – lågerne, ud med søm og af med frontpanel på badeværelsesskabet ... Jeg gemte skruer og diverse i en lille pose, for WUPTI, så kan det være væk efter 1 uge med maling, slibning og flytten rundt på ting. Jeg har valgt at male lågerne, men havde også stærkt i tankerne at købe 2 brugte låger i en rå træsort at sætte på ... men, størrelsen er mærkelig, så jagten blev lige lang nok efter de rette – jeg sku' jo ligesom os' i gang! Har du mange låger kan du evt. tage nogle få af gangen, så hele badeværelset ikke er blottet ind til at jeres personlige ting på én gang!
læs videre under billederne ...

Følg med i den budgetvenlige indretning på instagram!

Instagram click trough billede
Før og efterbillede af badeværelsesrenoveringen
Badeværelses lågerne fjernes inden malingen påføres
Badeværelseslågerne afmonteres
Badeværelseslågerne skrues af
Hvis du endnu ikke ved, hvilke nye greb du skal montere, kan du spartle de gamle huller til og slibe efterfølgende, så du efter malingen kan lave nye huller

Renovering kræver slibning, pudsning og støvsugning
- sidste dog ikke på badeværelset!

Turen gik udendørs, i regnjakke, for at slibe lågerne. I regnjakke så støvet ikke ville sætte sig fast i mit tøj og udendørs, så støvet ikke ville sætte sig i alle møblerne! Jeg brugte korn 120, og sleb altså i alle retninger og mest i cirkler ... jeg skal ikke gøre mig klog på retningerne, men i renoveringen af dette badeværelse, og efter malingen blev påført, var det i hvert fald ikke noget af betydning. Efter slibningen på begge side, og godt ind i kanterne valgte jeg at støvsuge alt det overskydende støv af, da jeg gerne ville male kort tid efter. Så undgår man at træet er vådt fra en klud, hvis man gerne vil i gang hurtigt efter slibningen. 
Badeværelses låge inden renoveringen
Ud i det gode vejr!
Badeværelses lågerne budses med sandpapir for bedre at kunne tage imod malingen
Puds, puds, puds!!
Janni støvsuger badeværelses lågerne inden de skal males
Støvsug alt støvet af!

Maling til renovering af det kære badeværelse ... et par tips!

Altså, måske har du en hvid træ/metal maling stående fra et eller andet tidligere projekt - yes!! Nu skal de bruges til badeværelses renovering!! Det er bare med at få brugt resterne, men sørg for, at du har nok, når du går i gang. Måske du gerne vil have en mild, støvet grøn eller en rosa? Det koster hurtigt lidt at få blandet forskellige farver hos farvehandleren, for så at have store rester til at stå. MEN! Du kan sagtens blande lyse farvenuancer udfra den hvide ved at bruge akrylmaling til din badeværelses renovering – så længe de begge er vandbaserede. Jeg brugte en anelse sort akryl fra en tube til 8,89 kr. fra de kære Søstrene Grene - det virker fino, og gør det endnu! Husk dog, at det ikke rigtig er muligt at blande den nøjagtigt samme farve igen, så lav nok den første gang. 

Spar penge på farvenuancerne!

Brug en anelse akrylmaling fra f.eks en tube til 8,89 kr. fra de kære Søstrene Grene. Det kan du sagtens blande i en hvid maling, så du får brugt resterne og sparer penge hos maleren!

Husk – begge skal være vandbaserede.
Grå maling røres op
Badeværelses lågerne males grå
Badeværelses låger færdig malede
Nu i skøn lysegrå - yes!!

Er renovering ikke et lidt stort ord?
Det er jo bare lidt maling på badeværelset ...

Der er nogle gange nogle ting, du ikke kan pille ned. F.eks vores panel med spotlys ... og så er det altså bare at stille sig med hovedet på skrå, indtil arbejdet er færdigt – ej, det var nu ikke så slemt, men en smule akavet arbejdsstilling, hvis du har et kæmpe badeværelse med mere end vores små 4 kvm. Jeg tog godt med malertape rundt om spots og op af væggene, så jeg ikke skulle ramme de hvide vægge og dele. Trods malertape og skrå arbejdsstilling er det til gengæld super tilfredstillende at se forandringen ske fra rød til sort i badeværelses renoveringen - yes! Listerne til spejlet blev også malet sorte - i en noget bedre arbejdsstilling, nemlig siddende! Listerne er med til at lave en fin ramme fra lyspanelet og ned ved at give lidt sammenhæng og gemme et par 'steder' på spejlets kant.
Janni tager lamper ned før badeværelsesrenoveringen starter
Slibe-selfie!
Venstre hjørne før badeværelses renoveringen
Masser af malertape, så de hvide vægge kunne skånes!
Lister til badeværelsesrenoveringen males med sort maling
Listerne til spejlets ramme, der matcher lyspanelet

Lad mig præsentere: FØR & EFTER af badeværelses renoveringen

Billede af badeværelset før renoveringen
Den færdige badeværelsesrenovering. Nu med grå malede skabe, spejl med sorte lister, sorte stige og pynteting
Skitse som viser den planlagte badeværelses renovering

En skitse før startskuddet på min badeværelses renovering!

Inden jeg gik i gang tegnede jeg en skitse, så jeg havde det rette udgangspunkt. Idéen om rammen omkring spejlet, der sammen med sorte, nye greb kunne skabe en fed sammenhæng, synes jeg, fungerede godt! Samtidig skulle der en anderledes håndklædeholder til – en form for pyntestige i bambus eller sort. Grønne, naturlige håndklæder, planter og et udstillingsspot til diverse cremer, tuber og vatrondeller! 

Det gav også den rette mulighed for at afprøve farven på lågerne, så det kunne give en god ro og sammenhæng med mit valgte sorte fokus - bum! Jeg vidste nooook godt, at vi ikke var ude i neonblå, gul eller grønlig, meeen, hvilken grå nuance, er hvid bedre, eller kunne disse også være sorte? Tjaaa ... det kan faktisk gå hen at blive reeeet afgørende!

Kunne du også godt bruge en skitse, en god idé og nogle gode bud på budgetkøb? Tag et kig her:
Skitse som viser den planlagte badeværelses renovering

Hvad blev der købt til badeværelses renoveringen?

Weee, masser af kurve!!
flette kurve til opbevaring af ting på badeværelses
Flasker fra Urtegaarden
Badeværelsesflasker til sæber. Begge købt fra genbrug
Forkantslister i fyr
Nye lister til rundt om spejlet på badeværelset
dba.dk, House Doctor 150,-
Sort stige fra House Doctor på hvid væg